Har tråkigt

Ligger här i min säng igen. Mensvärk som sjutton och mår bara allmänt dåligt inuti. Har inget roligt idag att hålla fast vid, inget att se fram emot. Det är "bara" att hålla ut och hoppas att dagen tar slut snart. Tänkte sjunga eftersom det brukar få mig på bättre humör, men mina fina smärtor gör det mer eller mindre omöjligt. Magmusklerna vill inte samarbeta för att låta mig dra ner luften ordentligt, och rösten är alldeles knarrig. FINT...
Jaja. Jag kan ju ligga när och vara negativ, eller helt enkelt bara försöka låta det vara som det är. Satsar nog på det senare alternativet faktiskt. "Här och nu, stå ut i känslan." Ibland är det lättare sagt än gjort.
//M

Tufft

Ja, jag lever. Och jag jobbar på. Jag har ju bestämt mig, så varför är det så svårt?
Kan inte skriva mer nu. Insidan faller långsamt isär och det gör ont.
//M

Ont

Ont inuti. Ett hjärta som saktar ned för att orka. Ben som inte bär. En kropp som börjar ge upp pga all ångest. Inte ok. Nej, inte ok.
Jag måste klara det här. Måste måste måste. Nya utmaningar planeras för mig trots att jag måste kämpa mig igenom varenda dag. Hur ska det gå? Bra. Det måste gå bra.
Har dagen full av samtal, taktil, BK och annat, men är trött trots att klockan inte ens slagit tio. Kanske flyr jag till kapellet och sjunger om en stund. Det får mig att känna mig så levande och fri! Utan musiken hade det inte gått.
Ska ta det lugnt nu och läsa lite i en bok jag fått låna av min behandlare.
Kram på er alla
//M

I'll stand by you

JAG GÅR SÖNDER


Tårarna försöker desperat hitta en flyktväg från kaoset på insidan. Jag kokar, skakar, darrar, flyr. Kippar efter luft och lever i mörkret bakom mina stängda ögon.
Låt det inte bli värre. Snälla, låt det inte bli värre.

Jobbar på det

"Blir det inte bättre snart?"
"Jag jobbar på det..."
Typisk konversation. Jag jobbar och jobbar med det är så sjukt svårt! Och så får man dessutom en dag som denna, som är tung och tuff redan från början. WHY??? För att det bara är så, och det är bara att stå ut.
Snart är det frukost, så jag ska gå och fixa min.
Skriver mer när jag har mer tid.
//M

Klick

Och rubriken? Ingen aning. Menmen.
Allmänt konstig dag, och den har knappt ens börjat. Vikarie här ute idag, så ingenting är riktigt som det brukar. Har städat iaf, och väntar nu på att samtalstiderna ska komma upp (klockan är snart halv 11 och ingen vet någonting).  Har lyssnat på den här: http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA och skrattat en stund. :) Annars inget speciellt som händer. Blir väl en tur till kapellet sedan, kanske lite film, lite stickning... (Bra svenska där, BRA).
Är liiiite rörig i huvudet idag. Det är mycket känslor och mycket skevhet.
Menmen.
Är tacksam för världens finaste vän och vänner. Och ponny.
//M

Hold on

Det är mörkt. Svart och svartare. Ilska och hårda ord som tränger in under skalet och jag orkar inte. Jag stressar, flyger fram och tillbaka, och allt jag gör förblir fel i åtminstone någons ögon. Kan man vara alla till lags? Vem ska prioriteras? Gammalt och nytt i mitt liv som suddar ut nuet och får allt att försvinna. Världen accelererar och speedar, vägrar sakta ner, och verkligheten blir till ett grått dis framför mina slutna ögon. Jag har ett eget mörker bakom dem. Ett tryggt som inte snurrar. Ett skal jag bygger på och som jag vill fly till.
Här och nu, säger de.
Jag skakar på huvudet.
Verkligheten är för elak mot mig för att jag ska vilja vara där med alla sinnen. Varför alla dessa elaka kommentarer? VARFÖR? Vad har jag gjort eller inte gjort?
Håll om mig, så håller jag mig fast. Som en kattunge som är rädd för att inte landa på fötterna när den faller.
Hold on.
//M

Comments.. <3

Vill bara säga att era kommentarer betyder så SJUKT mycket! Att det faktiskt finns folk därute som läser och som tror på mig. Det är viktigt och stort!
Därför; tack speciellt till Zita och Linnea. Era ord värmer och betyder!
Love
/M<3

Thank you for the music...!

Lever. Knappt mer än så idag känner jag.
Pratade med finaste fina en stund och kände mig stärkt av det, var i kapellet och sjöng (till en början ovetandes) solo för en främling - som blev rörd och berömde min röst! MIN RÖST!! Det är ju knappt så man tror det, men glad blev jag! Försöker att leva på tonerna, låta mig föras med, men det är svårt. Speciellt dagar som denna när man inlett dagen med en ångestattack.
Ja, det är MYCKET ångest inuti just nu, de här dagarna. Hoppas för allt i världen att det släpper snart.
Fick ett meddelande av en kär vän jag inte hört av på länge. Sådana saker betyder SÅ mycket! Det är det lilla som räknas <3
Ska fortsätta överleva och försöka hålla mig till det positiva även om känslorna inte riktigt vill samma sak.
Love
//M

Happy Birthday

Grattis till min käre far på födelsedagen! :)
I övrigt: hemskt tuff dag. Mått väldigt dåligt, och har inte så mycket att rapportera. Sovit, lyckats ta mig igenom en 20min promenad, ÖVERLEVT. Det är inte lätt när kroppen inte vill som man vill, och panikångesten lurar på en som ett hungrigt lejon.
Livet är som det är. Hakuna Matata.
//M

SLOW DOWN

Hela systemet skriker och protesterar. Vill att jag ska sakta ner, vill vila. Men hur ska jag nå det..? Konstant hyperventilation typ, spänningar, låsningar.
Jag letar och letar men hittar inte. Kartan är åt fel håll!
Jag försöker tänka positivt och vara stark, men det är inte så lätt alla gånger.
//M

Det går inte.

En underbar stund i kapellet med en stjärna och (efter en stund) en tårögd åhörare. Jag vågade sjunga upp acapella. Jag hade ett bra samtal. Och jag är allt annat än ensam i världen.
Ändå faller allt. Mer och mer! Jag vill inte vara med, vill inte vara med. Besked, sanningar, dörrar öppnas som jag alltid hållt låsta eftersom jag INTE VILL GÅ IN GENOM DEM. Tårar. Smärta. Ångest. Panik.
Hjälp

Det är bara att överleva.
Does anybody hear her - Casting Crowns



//M

Planeringstime

Hej och hå! Planeringsdags.
Det är städdag idag, men eftersom vi är så många här nu tror jag att jag ev kan slippa, då jag städade i tisdags. Ska ha samtal idag, och vara i kapellet och sång- och spelträna tillsammans med en av mina små stjärnor. Förhoppningsvis blir det en ok dag idag, även om jag mått dåligt ända sedan jag vaknade.
Idag ska helgen planeras också; vad jag ska äta, vilka mål jag ska äta ute i Villan osv.
Lyssnar på musik (Circle of Life - Ronan Keating) just nu, ska och duscha snart. Behöver tvätta håret och fräscha till mig lite. Fixa naglarna kanske?
//M

Konsten att gå sönder

Om det är något jag kan, och min kropp kan, så måste det ju vara konsten att gå sönder och falla samman. Det känns som om jag ska dö och jag får inte ordning på någonting. Livet krisar och går i bitar. Alla sanningar, allt jag fått höra, alla nya upplevelser och erfarenheter... Det gör mig galen. Ja, jag blir galen på allt. På livet. På allt.
Inte ok. Vill inte veta hur sagan slutar. Vill sluta läsa nu och bara ha det bra. Men det fungerar ju inte så. Tyvärr.
/M

Dagar när livet faller samman

Jag är inte mig själv. Sjukdomen har hittat rätt och låst mig. Jag förstår inte, orkar inte. Är så trött och mår så dåligt att jag är konstant svimfärdig. Systemet vill starta om.
Jag klarar inte mkt mer nu. Gud, hjälp mig nu - få allt att vända.
/M

STRIKE!!!

Hah, ja, precis så!! Har varit iväg och bowlat med massa underbara tjejer härifrån apelsincenter. Och gud ja, bra gick det! Strikes och spärrar lite överallt, och vann :) 247 poäng totalt efter 2 serier (102 första, 145 andra) och är nöjd :)
Känner nu av träningsvärk i hela kroppen, men who cares?
Mår dock inte speciellt bra, insidan är som den är. Lyssnar på It is you - Dana Glover och bara försöker andas. Livet är som det är och just nu både tycker jag om det och hatar det. Samtidigt.
Försöker desperat hålla fast tanken vid det positiva idag; bowlingen, spelat keyboard, varit i kapellet med en liten stjärna, återigen fått höra att jag faktiskt har en fin röst... Ja, det ÄR mycket positivt - så VARFÖR är jag inte glad??? Jag förstår inte och allt och det är jobbigt.
Middag nu. Iväg iväg.
Det går i ett.
/M

I väntan på lunch

Ligger här i min säng igen, väntar på lunch och mår dåligt. Jag vill inte äta. Vill inte. Men om jag vill klara livet, så måste jag och det vet jag innerst inne.
Hoppas på att kapellet är öppet idag, skulle vilja gå dit en stund efter lunch innan mitt samtal i eftermiddag.
Har börjat sticka med mitt rosaluddiga garn, och det blir rätt bra! Skönt att vara igång med lite handarbete igen.
Känner mig mindre ensam idag, även om jag faller i bitar inuti. Ser på film och lyssnar på musik.
Lite osammanhängande, förlåt för det, men det är liiite kaos i mitt liv.
/M

...







KAN NÅGON ENDA VARA SNÄLL OCH BARA FÖRSTÅ HUR ONT DET GÖR???


Jag klarar det inte.

Äventyr

Ja, herregud, den här dagen har sannerligen varit ett äventyr. Fast, inte på det positiva sättet.
Försov mig, haft krismöte med behandlare + läkare, haft sjukgymnastik, tog en promenad och höll på att svimma. Kroppen ger helt enkelt upp när det blir såhär mycket.
Tack och lov finns underbara människor att ringa till, som finns där och stöttar och hjälper. Fast de inte måste. Jag slutar aldrig att förundras, och är alltid lika tacksam. <3
Ser nu inte fram emot kvällen. Det är hemskt tufft just nu.
//M

Efter regn kommer solsken

Ja, det är verkligen så! Hela helgen (fram till igår kväll en stund) ösregnade det verkligen i mitt liv. Jämngrått, och jag trodde att jag skulle drunkna i alla vattenpölar. Men idag.. Ok, det tar tid att torka efter en sådan skur så är är fortfarande alldeles genomblöt, men det märks att solen faktiskt har tittat fram igen! Alla vänner som hör av sig, alla som betyder såååå mycket, min behandlare som förstår, personalen som hjälper till.. För att inte tala om flytten! Ja, det är sant, har flyttat IGEN... Hah, upp för trappan x) Ett alldeles eget, litet mysigt rum som jag redan har bott in mig i och verkligen trivs i! Livet är blött men det torkar. :)
Att solen sedan inte lyser utanför fönstret gör absolut ingenting, så länge den finns på insidan!
Love
//M<3

Monday morning

Det är måndag morgon och jag sitter här i fåtöljen med min dator i knät och inväntar vägning. Nervös? Svar: Ja. Men, det är som det alltid är på måndagarna. Måndag morgon är en erfarenhet i sig.
Tackar de underbara vänner som ringde mig igår (inte de samtal jag väntade, vilket gjorde det hela så himla mycket roligare!!!). Ni gjorde min dag <3
Ska förhoppningsvis flytta upp på övervåningen idag, men eftersom inget är klart så har jag inte brytt mig om att packa särskilt mycket. Vi får se hur det blir, det lilla jag har packat upp sedan i tisdags går hur som helst väldigt fort att packa/flytta på. Så.
Tror att jag har samtal idag (inget är ju säkert såhär på morgonen), men annars inget planerat förutom den ev. flytten. Ja,du ser. Livet är lite rörigt, och det ser rätt komiskt ut när man skriver ned det såhär. Det känns ju allt annat än roligt egentligen, men jag jobbar på min acceptans.
Önskar er alla en fin dag!!
//M <3

Somliga dagar är det förjävligt

Somliga dagar är det såhär. Livet tappar sin betydelse och man känner sig helt slängd i golvet. Allt är upp och ner, ut och in och man vill pausa tiden för att hinna landa innan man ska lyfta igen. Jag flyger så sjukt ostadigt och allt faller isär. Men som jag sa, somliga dagar är såhär. Och det är bara att acceptera, vara i känslan, för jag kan inte göra särskilt mycket alls åt den saken.
And again, it's probably easy... For you.

But please, don't open your mouth, my dear
I can read all the signs
I can take it from here
There's no need to explain,
It's perfectly clear


Jag försöker att vara här och nu, samtidigt som jag hoppas att livet ska vara liiiite snällare imorgon.
Saknar er
/M

Det är inte som det ska

Nej, ingenting är som det ska. Och varför? Det kan jag inte skriva här. Men så är det. Allt är rörigt och fel och jag vet inte vad mer jag ska säga.
Väntar ett fint samtal idag, tack och lov, annars hade det blivit tufft (vilket det ju redan är).
Ser en film nu och ska försöka sova lite till.
Kram
/M

Lördag fm

Sitter och lyssnar på en av mina nya favoritlåtar: What you are - Jewel. Underbar. 
Har försökt att skriva lite musik själv också men det är tydligen inte en sådan dag. Jag känner inte tillräckligt starkt, och då går det ju bara inte. Så jag gav upp och gick ut i köket och ordnade min lunch. Ska snart värma och gå över till kliniken för att äta där inne (eftersom jag är själv här ute och inte känner att jag klarar det helt själv).
Annars är det inte mycket som händer. Gav mig själv lite sovmorgon imorse vilket var vääääldigt skönt...!! I eftermiddag blir det nog en tur ned till kapellet (om det är öppet), kanske en promenad, och så väntar jag på två samtal från underbara personer som det var alldeles för längesedan jag pratade med!!! Ja, det blir nog en bra dag ändå. Och film ikväll... Ja, snart måste det helt enkelt vara dags att flytta hemifrån! :)
Stor kram
//M<3

Villa i Apelviken

Hej och hå, nu var det längesedan jag skrev!!!
Jag har flyttat över till steg 2 i behandlingen (efter 19 veckor på steg 1) och bor nu alltså i Villan. Fick rum 5 (dubbelrummet) men flyttar till 1:an på måndag om allt går som det ska.  Trivs väl ok här ute, men det är stentufft. Verkligen. Extrem skillnad mot steg 1 och kliniken!!!
Hah, och till råga på allt blev jag ensam min första helg här ute, så nu har jag en hel villa i Apelviken för mig själv!!! Inte många sjuttonåringar som har det... x) Känns lite kusligt men ändå skönt på sätt och vis. Längtan efter att flytta hemifrån bara växer... :P
Har fått mer vårdtid av mitt landsting så jag blir nog kvar här ett tag till, och det känns väl lite både och. På sätt och vis känns det hemskt, men det känns också rätt och nödvändigt. Lika bra att göra det ordentligt <3
Nu är det snart kvällsfika (yoghurt med branflakes ikväll) och Let's dance.
Önskar er alla en underbar fredagkväll!!!
Nu är det dags för fredagsmys!
Stor kram
//M<3

Who do you call...?

Hej och hå - kaos kaos. Det är rörigt i mitt huvud.

Är tillbaka på Capio och sover min sista natt här inne på kliniken (120 dagar blev det tillslut) - imorgon flyttar jag ut till Villan!!! Det är min 20:e beh.vecka så det är dags, men det är ändå blandade känslor. Försöker att tänka positivt, men först och främst; att inte tänka så mycket alls.

Jag är halvdepp eftersom jag troligtvis blir kvar här lääänge (har fått förlängt..). Tänker att det är bra och positivt att jag fått mer tid här, men samtidigt känns det hemskt jobbigt. En fördel som kommer av det dock är att jag kan slussas in i skolan samtidigt som jag bor här, samt att jag hinner med träningslägenheterna om jag skulle vilja. Inget bestämt där ännu.

För övrigt är jag lite kaosig i hjärnan pga telefonsamtal jag väntar på men aldrig får, brev som inte kommer osv. Det finns mycket som rör till det i min lilla hjärna... :/


//M

Hemma

Är hemma nu, och har äntligen landat här på min säng efter en lång dag. Än är den inte slut, men i huvudsak är den det. Miljöombytet Capio - hemma tär på krafterna och gör mig GRYMT trött! Var ute i stallet och pysslade om min ponny. Red och det gick kanon, men gosh så trött jag blev!! Men ändå, positivt. <33
Kvar har jag nu 2 måltider, lite paketöppnande och allmän slappning. Låter rätt ok, eller hur? Nej, bra mår jag verkligen inte, men jag ORKAR inte fokusera på det. Alla känslor får vänta ett tag till, fast jag fått höra så många ggr nu att jag inte får göra så. Men. Ibland blir det som det blir.
Ska starta om datorn nu eftersom den flippar lite, och sedan spela lite keyboard och halvsova en stund.
Varma kramar till er alla!
//M<33

BK???

BK.
Som är en kyrka för en del.
Som är ett snabbmatställe för andra.
Som är sjukgymnastik för ett antal.

Och.
Det innebär så olika saker för olika personer.


För mig är det Basal Kroppskännedom, underbar sjukgymnast, nödvändigt för förändring, ångest och jättejobbigt. Och underbart.

Bara för att flumma lite alltså.


Annars har det väl varit en rätt konstig dag. Den började bra nere i kapellet med ett par av mina små stjärnor. Love till er <33 Har sedan suttit och sjungit massvis, stickat en del, haft ett bra samtal med min behandlare och ett jättebra men tufft samtal med min sjukgymnast. Båda samtalen: välbehövda.
Hade resonansterapi ikväll igen med lilla mupp <3 Tack tjejen!  (och JA, det är internt...)

Mår inte alls bra, mycket ångest och tankar på insidan.

Och, hah, bara för att tänka på ngt annat: för tillfället är vi bara 5 pat inskrivna här på kliniken, varav en är på permission! 4 patienter, av 11 platser... Så ja, det blir lite tomt... x) Och överdrivet med personal! Två stycken på oss fyra x)


Sov gott, alla stjärnor och muppar!

//M<3

Apelsincenter

Tjoho (eller inte). Varit extremt seg på att uppdatera - antagligen mest för att det inte finns så mycket att skriva.

Hah, för att förklara rubriken så finns det en i personalen här som har en dotter som inte riktigt förstått det där med Anorexicenter (hon är för liten för att ha koll på ätstörningar) så hon tror att det heter Apelsincenter. .. x) Låter mycket trevligare tycker jag!

Hade en jättefin stund med ett par av mina små stjärnor idag med mycket musik och sång. Underbart! Tack tjejer <3

Hade sjukgymnastik idag igen, fick bakläxa av min fina sjukgymnast. Tycker verkligen om henne, men ibland är det grymt svårt att göra som hon säger!!! Det finns så mycket som tar emot och protesterar. Men ja, jag har bestämt mig för att verkligen försöka. Ska prata med henne om det imorgon, så håll tummarna för mig!!!

I övrigt mår jag väldigt dåligt just nu. Mycket tankar och känslor, det mesta på temat "you used to be my everything" men också mycket ang. mat. Som vanligt alltså. Ni ser, inget har förändrats.

På torsdag blir det hem på permission ända till måndag. Har verkligen inte lust... Men så kan det gå ibland. Det blir väldigt sällan som man vill.


Hoppas ni har en bättre kväll än jag <3
//M<3

RSS 2.0