Nej, nej, nej...

Helvete.
Bara för att allt känns åt skogen. Bara för att maten inte funkar. Bara för att mitt liv inte går ihop.
Hej ångest.
JAG KLARAR INTE DET HÄR.
Tankarna tar tillbaka mark och jag tappar fotfästet. Faller och faller. Det syns inte. Kanske inte, eller kanske gör det? Anyway, det kommer märkas snart om jag inte får ordning på det. Jag lovade ju mig själv... Lovade och gav mig själv mitt eget ord på att "aldrig mer". Haha, och så gick det med det. Och nej, det är inte alls roligt.
Ibland känns det verkligen som att man bara ligger och väntar på att försvinna.
//M

"det kommer från hjärtat"

Har egentligen haft en bra dag idag. Egentligen. Var på stan med finingen i lgh intill och hade väldigt mysigt, åt lunch på stan (mycket jobbigt) och träffade fina sparven som jag inte träffat på galet länge!!
Så VARFÖR är jag ändå inte på gott humör? Ibland alltså. Ibland. Har inte koll på nästa vecka och det stressar sönder mig, maten är hemskt jobbig och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja.
Osammanhängande skriver jag också. Bra där. Bra.
Förlåt.

//M

Bara för att

Jag försöker verkligen få ordning på livet. Få ordning på maten, tankar, ångestattacker, skola, stall och allt annat. Försöker och försöker. Ibland känns det verkligen som att livet jävlas med en.. Snurrar till det liksom "bara för att".
Det finns inte mycket jag kan göra åt någonting just nu, bara vänta och försöka ta hand om nuet. Dock är det inte speciellt lätt, inte nu. Vad *** spelar det för roll om solen skiner ute när det ändå regnar på insidan? Åh, jag blir så trött på allt. På ångesten som styr mitt liv. Kan inte allt bara försvinna.

//M


Never Grow Up

Tårarna rinner. Ja, efter alla bra dagar jag fick är sjukdomen nu tillbaka. Tankarna jagar mig och ångesten hotar att spränga mig i miljarder bitar. Varför kan jag inte bara må bra? Varför kan inte folk i min omgivning bara må bra? Jag  orkar inte. Lyssnar på Never Grow Up - Taylor Swift och vill vrida tillbaka klockan..
Övningskörde igår igen och fick köra typ 100 m riktig väg, GUUD så nervös jag var!! Fick kärringstopp mitt på vägen men klarade starta igen utan större panik (antagligen eftersom jag var den enda bilen på vägen...). Växlingarna jag gjorde på parkering gick dock riktigt bra, med tanke på att det bara var tredje ggn jag satt bakom ratten!
Mår som sagt piss nu, men som ni märker försöker jag ändå att fokusera på något positivt. Det är sjukt svårt, men imorgon åker jag tillbaka till Capio och då kan jag få mer hjälp. Fasar för vägningen dock. Ja, fasar för maten, vägningen, kvällarna... Allt. Just nu känns det rätt jobbigt med ALLT.
Nej, ska ta mig samman nu. Min kära mor fyller faktiskt år idag så nu ska vi försöka få till en positiv stämning här hemma och fira henne lite. <3
//M

Tävling igen :)

Är helt slut efter en lång men lyckad tävlingsdag. Kom femma (LB:1, ca 64,5%) och fick med mig en liten grön rosett hem (samt plakett och hederspris) trots en lite tjurig domare och ett väldigt konkurrenskraftigt startfält!! Är väldigt nöjd med tanke på att min ponny hatar värme, att vi inte är i form och att vi inte tävlat dressyr sedan 29:e aug 2010. Fina, fina ponnyn <3

Mådde ok imorse, men nu känner jag "smalhetsen" dra i mig igen och ångesten gör sig påmind. Man blir inte frisk bara sådär, men jag försöker att inte tappa modet nu även om det är svårt.
Lyssnar på Never Grow Up - Taylor Swift och sväljer gråten. Nu ska jag sova och drömma om en frisk och fri morgondag. Att det ska vara så svårt.
//M

Bakom ratten idag igen :)

Övningskörde för andra ggn på två dagar x) Intensivkurs, eller vad ska jag kalla det?? Idag körde jag och pappa på Åbys parkering (den där jättestora). Redan idag gick det mycket bättre att starta bilen, så vi tränade på att växla. Fick växla ända upp till trean (haha, ja, för MIG känns det som ett stort steg!). Det gick bra och vi "skenade" i 40km/h en liten bit innan jag växlade ner igen. Fick även prova att backa... :) Mycket intressant att läsa antar jag (hrm..) men det känns så himla viktigt! Hihi, känner mig väääldigt duktig :P
Har annars inte så mkt att skriva. Träffade fina M en stund, var i stallet och red ponnyn, och har framför allt fortsatt att må RIKTIGT bra!! Så skönt så skönt, blir alldeles tårögd x) Tänk, jag trodde verkligen att jag aldrig skulle kunna känna såhär, vara lugn och avslappnad, kunna äta... Ja, det känns helt enormt stort..! :D
Önskar er alla en god natt, nu ska jag sova och tävlingsladda inför morgondagen!<3
//M

Nytt från kroppen

Haha, jippie... Nu har kroppen återupptagit ett gammalt beteende! Allt jag äter försvinner liksom rakt igenom och ut på andra sidan, antagligen därför jag är lite snurrig i huvudet.. Jaja, så kan det gå. Den återhämtar sig nog snart igen. Jag är ju rätt så snäll mot den numera ;)
Nu ska jag städa mitt rum (eftersom det ser ut som ett bombnedslag...) och därefter ska jag sätta upp mina 2 små nya rosetter på väggen innan jag drar ned till centrum för att tanka och för att träffa M :)
Underbart väder gör livet lättare att leva, tycker ni inte? :)
//M

UR VÄGEN!!! Här kommer jag x)

Hahah, herregud, vilken dag!
Började med ett dressyrpass på ponnyn som faktiskt kändes superbra! Det mesta fungerade extremt bra och han var uppmärksam och balanserad genom i princip hela passet!
Därefter blev det besök hos mormor samt på laxbutiken. Väl hemma igen var det bara att åka igen - med Övningskör-skylten på! Jag körde visserligen bara runt runt på en liten parkering, men det var första gången jag satt bakom ratten på riktigt! Fick till fina starter och lyckades dessutom stanna bilen... Växlade även upp till tvåan och ner igen utan större missöden! :D Jag överlevde och är glad och nöjd :)
Efter rätt mkt fika och mat under dagen (såsom det alltid blir hos mormor) finns det en hel del tankar och en del ångest. Försöker att acceptera att det är som det är utan att ta tankarna på allvar och engagera mig i dem. Någonstans djupt inuti VET jag ju att min spegelbild inte visar en sann bild av mig själv. Ibland är det bara så svårt att tro på... Har även varit rätt yr hela dagen, varför vet jag  faktiskt inte. Funderar på om det är ångest eller ngt annat? Jaja, är det likadant imorgon får jag väl börja fundera lite mer. Här och nu är det sent, jag är trött och ska bara sova. Drömma sött och ladda batterierna :P
//M

Freedom :)

Har en rätt så frisk dag och mår faktiskt bättre än på länge!!! Jag tog mig hem frpn vb utan större missöden, sökte två lägenheter igår, var uppe halva natten och pratade med en av mina underbara vänner på Capio, ska snart iväg och träna för min dressyrtränare, ska till mormor imorgon, ska träffa en fin vän imorgon, ska tävla på söndag, vara funktionär på RRKs tävling på måndag, gå på en clinic på måndag, fira mamma på tisdag, träffa min härliga samtalskontakt i mölnlycke på tisdag, och börja övningsköra!! Det finns så mycket positivt i mitt liv att jag blir alldeles uppspelt och lycklig! Det är SÅHÄR livet SKA vara!!!
Tankarna finns där, känslorna finns där, men för tillfället kan jag helt och fullt skita i dem! Självklart kommer tankarna en del såhär på kvällen, men jag klarar av det. Jag känner mig stark, vet att ingenting är omöjligt - bara svårt, och börjar på allvar tro på det som så många sagt till mig under så lång tid: JAG KOMMER ATT BLI FRISK :D
//M

Headed back to Capio

Om en knapp timme sitter jag på bussen tillbaka mot varberg och Capio. Just nu känns det som det sista jag vill, om jag ska vara ärlig. Vill inte ta min vikt imorgon, den kommer att vara SKYHÖG...
Jaja, bråttom har man, måste hinna packa nu. Försöker att vara accepterande men det är inte så lätt.
//M

Från igår:

Det är en MYCKET trött jag som sitter här och skriver... Lastade ponnyn 08.15 imorse (helt human tid, tack och lov) och drog iväg med fina RRK-laget till Bohuscupen omg. 1 i Bulycke!
Förklassen var bed. CR 80cm (för oss i kat.D) = piece of cake för lillen <3 Inte för mig dock, som försökte bromsa och styra mer än nödvändigt... Lite stark och galen blev han mot slutet och vi touchade ett par hinder, men gick som sagt felfria :)
Hade sedan förmånen att få ingå i RRK laget! Red som sjutton och lyckades ta andraplatsen individuellt! :D Mycket glad både ponny och ryttare :) Laget ligger 5:a av 12 lag för tillfället, så vi är 150% nöjda!!! <3

Tävlingsdags!

Klockan är 06.33, jag är pigg som en mört och ska studsa iväg till stallet för att lasta ponnyn om en liten stund. Japp, tävling idag! Nervositeten är man tacksam för på sätt och vis, det hade varit så mycket svårare att ta sig ur sängen på söndag morgon utan den!
Nä, nu kan jag inte skriva mer, det är alltid ont om tid på tävlingsdagarna!
Kramkram
//M

Min maskros <3

Tpg mig ur sängen tillslut och drog in till stan för att träffa min underbara Maskros <3 Tack vännen för en härlig stund, så underbart att äntligen få träffas på riktigt!!! Tycker så mycket om dig, du betyder galet mycket.<3
Därefter blev det 2h hos frissan, lite blekta slingor och massa hårbottenmassage när hon tvättade håret. :)
Har nu precis kommit hem från x antal timmar i stallet. Att förbereda för tävling tar tid! Imorgon bär det av till Bulycke för att hoppa Bohuscupen omg.1, så får vi väl se hur det går. Nu är det mesta packat iaf och ponnyn är knoppad och klar. Nervös? OM.
Och insidan då? - vill helst inte tänka på den. Vi kan väl säga som så att den inte är som den ska.
//M

Ny dag

Ny dag.
Nya möjligheter.
Nya löften.
Nya svårigheter.
Nya krav.
Ibland när jag vaknar på morgonen vill jag faktiskt bara somna om.
//M

Inte som det ska

Ingenting är som det ska. Sitter här med musik på, hög musik trots att tårarna faller så tyst. Är så ledsen, så less och trött på allt. Trött på mig själv, trött på mitt liv och trött på att alltid vara så jävla stark och svag samtidigt. Jag kan inte ens förklara, är inte säker på att det går att förstå.
Det finns saker jag aldrig kan skriva, saker jag liksom aldrig kan berätta. Jag exploderar inuti och döljer det med ett leende. Starkt eller svagt, det är frågan.
Jag glömmer tiden. Vill bara hitta tillbaka eller komma fram till något. Jag är desperat och frustrerad men orkar inte ta tag i någonting. "Du har kommit så långt! Så frisk du blivit!". Så jävla trött på det. Om de bara visste.
Jag vet att man inte ska ge upp bara sådär, jag vet att man ska be om hjälp och jag vet att man ska jobba åt rätt håll. Jag VET. Men hur lätt är det att inte ge upp efter alla de här åren, efter alla misslyckade försök? Hur lätt är det att be om hjälp när det känns som om man ska slås i spillror och tårarna börjar trycka bara man vågar låta tanken snudda vid möjligheten? Hur lätt är det att jobba åt rätt håll när allt i mig skriker och vrålar att det är FEL? Nej, det är inte lätt, det är svårt. Och om det vore så enkelt skulle jag acceptera det och fortsätta jobba ändå, men det är så mycket mer komplicerat än så.
Snälla. Bara förstå. Jag behöver någon att falla mot.
Does anybody hear her - Three Crowns
//M

Ytterligare en

Ytterligare en natt avklarad. Var vaken mellan 3 och 4 inatt med kramper, innan jag  slutligen bestämde mig för att våga dricka två klunkar vatten. Två klunkar blev dock 5, jag kunde inte bromsa kroppen. Jaja, fortfarande torr och uttorkad, kanske behöver jag inte ha allt för mkt ångest över det.
Lyssnar på "Her name is Alice". inte riktigt min musikstil kanske, men jag tycker om texten, och det känns som om den representerar en del av känslorna inuti. Början på låten:
(If I had a world of my own everything will be nonsense) 
(Nothing will be what it is because everything will be what it isn't) 

I invite you to a world where there is no such thing as time 
And every creature lends themself to change your state of mind 
And the girl that chase the rabbit drank the wine and took the pill 
Has locked herself in limbo to see how it truly feels 
To stand outside your virtue 
No one can ever hurt you
Nu ska jag lämna sängen och börja dagen. Jippie. Nej men, tänk POSITIVT! (så fan heller, jag orkar ingenting längre).
//M

Jag är upp och ned

Ja. Vad ska man säga?
Jag har precis kommit hem från dressyrträningen, det gick faktiskt riktigt bra mot slutet och jag är jätteglad för det. Verkligen jätteglad.
Ändå mår jag hemskt och vill bara gråta. Hela livet hänger på en skör tråd och jag balanserar med högsta koncentration för att inte ramla. Tråden håller, men knappt. Jag klarar att gå där, men knappt. Jag vill inte veta hur det blir på måndag. Jag är rädd och ledsen och vill bara krypa upp i någons famn, för att för en liten stund kunna känna mig trygg.
//M

Efter en kaotisk vecka...

Efter en kaotisk vecka är man då här igen, hemma i lilla Mölnlycke.Jag ska alldeles snart dra ut till stallet, ska TRÄNA FÖR MIN DRESSYRTRÄNARE IKVÄLL!!! OMG, nervös... :S Haha, mina dressyrskills är inte direkt på topp.
Mindre bra dock; jag har varit hemma typ 1h. Funkar det? Not at all. Haha, ja, och nu väntar jag med vb till mån morgon. Happyface (or not).
Äsch, får väl försöka överleva helgen helt enkelt, och njuta av de stunder som är mindre jävliga (eller kanske rentav bra).
Ja, det är väl det jag har att skriva just nu.
//M

Hm..

Måttlig-svår uttorkning + mild/svag acidos till följd av det. Jippie.

Morgon igen

Så var det morgon igen. Ännu en natt avklarad. Full av kramp, lyckades faktiskt sätta mig över monstret en liten stund och dricka ett par klunkar vatten vilket ledde till att kramperna avtog en del och jag kunde sova.
Min behandlade från Capio ringde nu precis och sa att jag gärna kan få komma ner imorgon istället.. Jag tänkte på det först, att det skulle vara skönt, men så ångrade jag mig. Jag vill dit ikväll och känna mig trygg. För även om vågen kanske inte visar ner imorgon så mår jag tillräckligt dåligt nu som det är, jag orkar inte så mycket på en och samma gång. Ledvärk, svaga muskler, eksem och kramper. Och ångest. Någonstans där drar jag min gräns för den här veckan.

En farlig lek

Jag leker med döden. Jag vet det, vet så väl. Men jag kan inte sluta.
Kroppen full med eksemfläckar.
Jag orkar inte.

Visste

Jag visste. Visste hur fort jag kunde krascha.
Det syns inte ens.
Och inatt vaknade jag i kramper av vätskebrist. Jag vet hur jag ska förstöra min kropp till max på kortast möjliga tid och gör det också. Jag orkar liksom inte riktigt kämpa emot.
//M

Can't

Jag kan inte. Klarar inte det här. Nej, det går verkligen inte. "Tänk positivt" - så fan heller!!! Jag tänker inte nonchalera signalerna. Ätstörningen smyger sig långsamt på mig igen, inte för att jag någonsin blev FRI men MER FRI än tidigare. Nu är den där igen, tar över bit för bit av mitt trasiga lilla liv. Vad kan jag göra? va? Ge mig svaren och hjälp mig, JAG KLARAR INTE DET HÄR SJÄLV. För ett år sedan var jag nästan död, både fysiskt och psykiskt, och långsamt sliten ätstörningen med mig nedför branten igen. Vad ska jag säga? Att allt kommer ordna sig, trots att jag går runt med ständig huvudvärk och VET varför? Jag driver mig själv mot stupet och kan inte sluta. Tårarna strömmar och paniken dödar min själ. Paralyserad av skräck.
Jag har försökt slåss utan framsteg. Jag har försökt fly utan framsteg. Jag har försökt allt jag kan komma på, men jag klarar det inte. Är inte stark nog. Är inte snabb nog.
Och jag är rädd.
//M

Hemma igen

Tjoho, så var man då hemma igen! En dag "för tidigt" (skulle inte åkt hem förrän imorgon egentligen, men mor min erbjöd sig att komma ner och hämta idag så att jag skulle slippa tågresan imorgon i det här vädret). Har redan varit ute i stalllet och lekt med ponnyn (alltså tränat horsemanship, eller, JAG tränade och HAN lekte...). Vädret påverkar honom helt klart, han tror plötsligt att han är ett litet löv som flyger med i vinden och hoppar av alla krafter för att få sin teori att stämma... Mindre kul när det är man själv som står i andra änden av grimskaftet... x) Tur att han är söt.
Har annars haft en tuff dag idag med många motgångar.. Men om man nu försöker att inte deppa utan fokusera på det positiva..: Jag fick ett väldigt oväntat sms på förmiddagen som fick mig att le och vara på gott humör en stund, jag hade fina stunder tillsammans med mina finingar i Varberg, jag fick svar av min fd. musiklärare som ska hjälpa mig med min musik och sångröst (själv anser jag att min sångröst inte behöver arbetas med eftersom den inte finns, men tydligen delar jag inte uppfattning med dem som hört mig sjunga) och så tränade jag ju då NH med ponnyn. Se, så mycket positivt det finns i livet! Att de negativa sakerna säkert är dubbelt så många är det bäst att låta bli att tänka på så länge det går ikväll. Jag vet att jag måste ta tag i mig själv och alla problem, men inte just här och nu. Nej, just här och nu varken orkar eller vill jag göra det. Jag vill bara andas och bo i min lilla bubbla och inte fundera över när den kommer att spricka. Hah, och så hade man plötsligt med det negativa ändå... Jaja, sånt är livet.
//M

Blåsväder

OMG vad det blåser ute! Var ute och gick med en av mina små änglar förut, och vi höll på att blåsa bort!! Strandpromenad i storm är INTE att rekommendera! Menmen, roligt hade vi x) En liten sväng förbi kapellet blev det också, så nu är min nya låt invigd (eller nåt i den stilen).

Har haft en jobbig, sjuk dag och kan bara tacka the lord above att jag har vänner som får mig att skratta! Det är svårt att känna sig ärligt glad när man tar små steg framåt varvat med stora steg bakåt. Det känns liksom lite meningslöst. Ja, det är svårt och livet är förjävligt ibland, men jag försöker att inte fastna i de tankarna. Då har man plötsligt offerkoftan (hatar det ordet) på sig och allt blir nattsvart. Så jag försöker ta tag i saker, försöker tänka positivt och fokusera på det som får mig att må bra. Ändå har jag ett ***** stort, svart moln inuti som drar ner mig och trampar ner mig i gruset. Sparkar på mig när jag ligger. Förnedrar, trycker ned, håller fast och håller kvar. Och fast man då försöker vara positiv och inte låta de hopplösa tankarna komma är det svårt att inte se allvaret och sanningen i följande; jag börjar ge upp.

Jag har inte gett upp, då hade jag inte skrivit det här. Men tvekan växer i mig och för varje dag tvivlar jag mer och mer på att det någonsin kommer att gå. Kanske är det menat att bli såhär.

//M

Pieces of a life

Om jag säger såhär; för första ggn på typ 2 månader lyckades jag skriva ett musikstycke med text idag. Bara det uttrycker hur galet tufft det är just nu.
Tankar på maten. Tankar på vikten. Tankar på mina prestationer (Som aldrig räcker till). Tankar på framtiden. Tankar på dåtiden. Tankar på nuet. Tankar på vänner som mår dåligt. Tankar på mig. Tankar som får mig att känna mig värdelös och får mig att förstå och känna att jag ALDRIG räcker till. Never ever.

Jag är trött och modlös och har väldigt lite ork till att ta mig från datorn här inne på kliniken och ut till min tomma lägenhet.

jag försöker att orka, försöker att hoppas och försöker att leva. Men det är inte så lätt när mina gamla tankar och vanor envisas med att lägga krokben för mig hela tiden.

Menmen. En sekund i taget.

//M

Rädd

Så många som inte ser längre bara för att det inte finns något att SE. Let me tell u something; det finns mer än ÖGAT SER. Jag har flyttat fokus, tänker positivt och har förändrat min utsida, och ja, delvis också min insida. Jag är inte densamma som jag har varit och oavsett vad som händer och hur allt gå så kommer jag aldrig att bli den personen igen. Like it or not.

Något som skrämmer mig dock är inte min egen förändring, inte först och främst iaf, utan förändringen i min omgivnings sätt att bemöta mig. Jag är inte frisk och mår inte bra bara för att jag ler och har fler kg på min kropp. INTE. jag rasar fortfarande inuti, men folk vägrar se. Vägrar tro. Så när jag säger att jag tvivlar på mig själv blir man alltid mött med "du som har kommit så långt! Du klarar väl detta? Du är stark!". Jag är inte stark och känner mig inte stark. Jag kämpar men står och stampar. Kommer inte framåt, är rädd för att falla samtidigt som det är just det jag vill. Det är inte lätt, jag har inte gett upp, men det är inte lätt. Och jag är rädd.

I can't get out of this fucking hell.
//M

Extrem trötthet

Hej och hå, jisses vilken dag! Gick upp 06.45 för att vara på chalmers vid 8... Hittade tack och lov till rätt sal och var därför i tid till högskoleprovet. Hela förmiddagen kändes rätt bra faktiskt, lite sämre på eftermiddagen dock - blev så galet trött!!! Är nöjd och struntar i att resultatet inte blev riktigt som jag ville, det tycks änd ha blivit högre än förra året, och försöker ha kvar känslan av att bara vara tillfreds.
Åkte ut till stallet på kvällen, red dressyr i manegen och fick en riktig aha-upplevelse (positiv alltså) och är nu rätt taggad inför årets tävlingar! han känns så enormt fin nu, trots att han tappat lite muskler <3
Ikväll mår jag tyvärr rätt dåligt. Tror jag är trött mest, men det finns en ganska stor dos ångest också. Jag försöker flytta fokus till allt som är positivt, men det går inte alltid. Ibland mår man bara dåligt helt enkelt, och får försöka acceptera att det är som det är. En accepterad negativ känsla avtar i princip alltid i styrka, så jag jobbar på det <3
Måste sova nu, men skriver snart igen <3
//M

RSS 2.0